Rakvere vallas innustatakse mõistlikult värskes õhus liikuma

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere valla spordi- ja terviseedenduse spetsialist Siiri Kohver (vasakult), kultuurinõunik Siiri Saarmets ja kultuuritöötaja Eva Linda Roost märgistasid matkarajad ning on ise parajasti Vaeküla matkaraja kolmandas punktis – eesmärk oli rajaga siduda ka jõuväljakuid, et inimesed need enda jaoks avastaksid.
Rakvere valla spordi- ja terviseedenduse spetsialist Siiri Kohver (vasakult), kultuurinõunik Siiri Saarmets ja kultuuritöötaja Eva Linda Roost märgistasid matkarajad ning on ise parajasti Vaeküla matkaraja kolmandas punktis – eesmärk oli rajaga siduda ka jõuväljakuid, et inimesed need enda jaoks avastaksid. Foto: Moonika Mänd

Rakvere vallavalitsus püüab innustada inimesi üksinda või perega tulema kodust välja värske õhu kätte ja seal turvaliselt distantsi hoides liikuma ning on selleks puhuks märgistanud mitu matkarada.

Spordi- ja terviseedenduse spetsialist Siiri Kohver ütles, et tõuke radade kiireks tegemiseks andis justnimelt koroonaviirusest tingitud eriolukord, mille tõttu jääb ära mitu planeeritud spordiüritust. "Püüdsime radu koos kahe kultuuritöötajaga märgistada üle kogu valla, ja et oleks huvitavam, tegime ka iga raja kohta tähelepanuküsimused ja ülesanded, millele vastajad osalevad 1. juunil loosis," rääkis Siiri Kohver.

Terviseedendaja lisas, et oleks väga tore, kui näiteks Sõmeru inimene sõidaks autoga Lasilasse ja avastaks sealset rada ning tutvuks nõnda rohkem oma vallaga. "Loomulikult palume praegusel ajal järgida kõiki hügieeninõudeid ja hoida distantsi, et mitte nakatuda," rõhutas ta.

Projekti "Asu seiklema!" raames on matkarada nüüd igas Rakvere valla kandis – Arknal, Lasilas, Lepnal, Uhtnas, Ubjas, Sõmerul, Veltsis, Vaekülas.

Kaardid ja küsimused on saadaval Facebooki lehel Rakvere valla sport ja Rakvere valla kodulehel. "Kaks tundi pärast info üles panemist saabusid meile esimesed vastused raja läbijatelt," nimetas Siiri Kohver.

Lisaks matkaradadele on Rakvere valla terviseedenduse spetsialist tulnud välja ettevõtmisega "Iga samm loeb", millega innustatakse inimesi käima – start anti 18. märtsil ja 24. märtsi pärastlõunaks olid 55 liitujat teinud kokku 3 3337 393 sammu. "Eesmärk oleks teha sammudega maakerale tiir peale," selgitas Kohver. "Olen kuulnud tagasisidet osalejatelt, et püütakse teha ikka 10 000 sammu päevas täis, ja kui vaja, käiakse koju jõudes trenni mõttes kasvõi mitu korda korrusmaja trepist üles-alla, kuni sammud täis."

Aga see pole sugugi kõik – lisaks on rajameister Toivo Murakas seadnud Sõmerul üles orienteerumise püsiraja. Trükitud kaardi saab Sõmeru A ja O kauplusest, raja läbimiseks on ette nähtud QR-koodi lugejaga äpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles