Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht: viiruse levik Lääne-Virumaal on seni olnud aeglane

Toomas Herm
Copy
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann.
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann. Foto: Päästeamet

Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni ja Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ütles, et Rakvere haigla koroonaviiruse drive-in-testide tegemisest keeldumine on aus vastus haigla poolt. Rakvere haigla võimekuse tõstmine nimetatud testide tegemiseks tõstatus nädal tagasi regionaalse kriisikomisjoni laiendatud koosolekul, kus olid ka Virumaa kõikide omavalitsuste juhid.

Holzmann rääkis, et oma tööpäeva alustab ta terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikusele helistades ja hetkeseisu kohta pärides. Praeguste andmete järgi otsustades on Holzmanni sõnul viiruse levik Virumaal aeglane. "See on positiivne," ütles Holzmann ja tõi näite, et kolme päeva jooksul, ajavahemikul 20.–22. märtsini, tehti 58 viiruseproovi, neist 24 Lääne-Virumaal. Kõik olid negatiivsed. "See, mis juhtub homme, ülehomme, seda ei tea," lisas Holzmann.

Ametlike andmete järgi on Lääne-Virumaal üks nakatunu – Tapal. Regionaalse kriisikomisjoni andmetel kaks. Holzmann selgitas, et andmete erisus on tingitud sissekirjutusest, sest Rakveres nakatunud õpilane on sisse kirjutatud Võrumaale.

Mis puutub drive-in-testidesse, siis neid saab Virumaal teha Kohtla-Järvel ja Narvas. Holzmann selgitas, et koroonaviiruse laiendatud testimist korraldab Medicum koostöös eratervishoiuasutuste ja regionaalsete haiglatega. Kui Lääne-Virumaa inimesele määratakse testi tegemine, siis seesama Medicum saadab talle testijad koju.

Regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann kutsus inimesi üles täitma terviseameti nõuandeid. "Karantiin tähendabki kodus olemist," sõnas ta. Samuti tuleb hoiduda kogunemisest. Holzmann rõhutas, et ainult nõudeid ja soovitusi täites saame tõkestada ohtliku viiruse levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles