Rakvere noored teevad vaheajal Tartus improteatrit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets.
Andres Noormets. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rakvere Linnanoorte Näitetrupp koos juhendaja Tiina Rummiga veedab osa talvisest koolivaheajast Tartus Lille Majas, kus toimub Noorte Improfestival 2012.

Tiina Rummi sõnul on üritus tegelikult mõeldud vaid Tartu noortele, aga et üks näitetrupi liikmetest sattus internetis puht juhuslikult Lille Maja kodulehele ja sealt festivali kohta luges, tekkis ka rakverlastel mõte end sinna ettevõtmisele sokutada. Õnneks polnud Lille Majas toimuva teatrifestivali korraldajatel midagi selle vastu, et Rakvere noored teatrihuvilised improüritusest osa saavad.

Improfestivali põhiosa moodustavad töötoad, mida viib läbi Eesti improteatri vabakutseline näitleja Kati Ong. Improteatri kodulehel ütleb Kati Ong enda kohta järgmist: “Kui tahta, et laused kõlaksid, on esimene mõte kedagi tsiteerida. Mõnda tuntut ja hinnatut, klassikut. Raske on ise seada. Aga samas aus, vahetu ja nii põnev. Endale ja teistele. Neile, kes jälgivad mõtte moodustumise protsessi. Neile, kes tõmbavad paralleele. Nii palju on avastada ja nii mõnus on areneda. Nii hea on naerda ja lustida. Nii hea on saada ja pakkuda. Päevad on täis naerukilkeid, mängu, lollusi ja elurõõmu!”

Imrpovisatsiooniliste töötubade kõrval toimuvad ka action-töötoad, mida ju­hen­dab lavastaja, näitleja ja dramaturg Andres Noormets. Ise nimetab Noormets ennast ka improviseerijaks ja raadioteatraaliks. Lõppenud aasta sügisel tõi Andres Noormets koos tütar Kadri Noormetsaga Tallinnas Kanuti Gildi saalis välja improvisatsioonilise maailmade põrkumise ehk lavastuse “Arizona”.

Tartu Lille Maja on noorsootööasutus, mis tegutseb Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna haldusalas. Maja tegevuse eesmärk on noorte kultuuri-, tervist edendavate, töökasvatuslike ning ettevõtlikkust arendavate projektide koordineerimine ning tingimuste loomine arendavateks vaba aja tegevusteks. Majas on põhiväärtused loovus, vastutus ja koostöö.

Noorte Improfestival 2012 kestab Tartus selle nädala laupäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles