Naastrehvide vahetamisega võib veel oodata

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Naastrehvide vahetamisega ei pea kiirustama, kuna aprillis võib temperatuur langeda miinuskraadideni.

Suverehvidele ülemineku aeg on tehtud Eestis paindlikuks, kuna ilmastikuolud riigis piirkonniti erinevad. Ilmaennustusportaalid näitavad miinuskraade nii aprilli keskel kui ka lõpus. "Arvestades muutlikku ilma ja liiklejate turvalisust, politsei kindlasti aprillis kellelegi naastrehvidega sõitmise eest trahvi ei tee," ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. 

Enne rehvivahetust on otstarbekas üle vaadata suverehvide mustrisügavus. Kui see on vaid 1,6 millimeetrit, siis tuleks osta uued rehvid, sest olemasolevad ei pea tervet hooaega vastu. Suverehvide mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele peaks mõtlema juba siis, kui nende jääksügavus on 2 millimeetrit.

"Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestama, et ainult rehvid ei taga ohutust ning rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on juhi käitumine – teeoludega arvestamine ning nendele vastava sõidukiiruse valik," lisas maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Naastrehvide kasutusaeg on välja toodud majandus- ja kommunikatsiooniministri 13.06.2011 määruse nr 42 "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ning nõuded varustusele" lisas 1. Selle kohaselt võib naastrehve kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Suverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1. maist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles