Rakvere linn sulgeb avalikud spordi- ja mänguväljakud

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Mänguväljakud ja skate-pargid piiratakse esialgu vastava märgistusega lootuses, et aedade paigaldamiseks vajadus puudub.
Mänguväljakud ja skate-pargid piiratakse esialgu vastava märgistusega lootuses, et aedade paigaldamiseks vajadus puudub. Foto: Ain Liiva

Valitsuse 13. märtsil riigis kehtestatud eriolukorra ja vajaduse tõttu tõkestada koroonaviiruse COVID-19 levikut avalikus linnaruumis sulgeb Rakvere linn alates 24. märtsist kõik linnaosade avalikud välispordiväljakud, skate-pargi ja 13 avalikku mänguväljakut.

"On mõistetav, et praeguses olukorras on sunnitud kodus viibimine inimestele keeruline ja vanemad sooviks ka lastega mänguväljakutel värskes õhus aega veeta. Terviseameti info kohaselt levib viirus inimeselt inimesele piisknakkuse kaudu, kuid nakkusohu vältimiseks ei ole võimalik spordi- ja mänguväljakutel atraktsioonide pindu iga kasutaja järel desinfitseerida. Seetõttu on inimeste tervise kaitsmiseks ja viiruse leviku tõkestamiseks ülioluline inimkontaktide vältimine. Eriolukord on ajutine, palume mõistvat suhtumist," selgitas Rakvere linnapea Triin Varek.

"Me ei piira avalikke mänguväljakuid aedadega, loodame, et lastevanemad mõistavad eriolukorra tõsidust ja avalikust teavitusest ning infokirjast mänguplatsil piisab."

"Viiruse leviku tõkestamisele saab igaüks kaasa aidata. Hoolige enda ja teiste tervisest. Püsige võimalikult palju kodus ja hoiduge kokkupuudetest teiste inimestega. Õues viibides on soovitatav liikuda maksimaalselt kahekaupa, inimeste vahel mõõdukat distantsi hoides. Palume lastevanematel lastele üle rääkida, et praegused piirangud on kehtestatud nii nende endi kui ka kõigi teiste tervise kaitseks. Tervel inimesel on oluline viibida värskes õhus, aga palun selleks leida ja avastada natuke vähem külastatavaid paiku," lisas Varek.

Kõikidele sulgemisele minevatele avalikele spordi- ja mänguväljakutele paigaldatakse homme ka vastav teavitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles