Alanud on kandideerimine pärimuskultuuri auhinnale

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
2019. aastal Teotoe auhinna pälvinud lõõtspillimängija ja -õpetaja Margus Põldsepp.
2019. aastal Teotoe auhinna pälvinud lõõtspillimängija ja -õpetaja Margus Põldsepp. Foto: Rene Jakobson

Tänasest kuni 20. aprillini saab esitada kandidaate Eesti Folkloorinõukogu pärimuskultuuri auhinnale Teotugi.

Eesti Folkloorinõukogu auhinnaga Teotugi tunnustatakse neid pärimuskultuuri kandjaid, kelle tegevus aitab mõtestada ja väärtustada pärimust kui elu loomulikku osa ning kes eeskujuna innustavad pärimusega tegelema ka teisi. Eesti Folkloorinõukogu auhind on tugi pärimuskultuuritegudeks ja väärtustab juba tehtud tööd.

Teotoe auhinda antakse välja neljandat korda, 2017. aastal sai selle pärimusmuusik Lauri Õunapuu, 2018. aastal pälvis auhinna Eesti kandlemängutraditsioonide hoidja ja arendaja Tuule Kann, 2019. aastal tunnustati lõõtspillimängijat ja -õpetajat Margus Põldseppa.  

Kandidaate auhinnale saab esitada 20. aprillini e-posti aadressil info@folkloorinoukogu.ee. Vabas vormis kirjalikud esildised peavad sisaldama ülevaadet kandidaadi senisest tegevusest ja põhjendust auhinna andmiseks.

Kandidaatide hulgast teeb valiku Eesti Folkloorinõukogu juhatus ning kuulutab auhinnasaaja välja suvel Eesti Folkloorinõukogu üritusel. Teotoe auhinnaks on 1000-eurone rahaline preemia, mille väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapital. 

Eesti Folkloorinõukogu kui valdkondlik keskselts on folklooriliikumise eestvedaja ja arendaja, kelle eesmärk on väärtustada pärimuskultuuri ja hoida selle järjepidevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles