Rakvere haigla seiskab reedest plaanilise ravitöö

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere haigla seiskab reedest plaanilise ravitöö, tööd tehakse erakorralise meditsiini osakonna patsientidega.
Rakvere haigla seiskab reedest plaanilise ravitöö, tööd tehakse erakorralise meditsiini osakonna patsientidega. Foto: Vladislav Musakko

Koroonaviiruse leviku ja eriolukorra tõttu on Rakvere haigla otsustanud edasi lükata plaanilise ravitöö esialgu kaheks nädalaks.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev rääkis, et alates reedest töötatakse ainult erakorralise meditsiini osakonna patsientidega. "Plaanilise tegevuse ja kontaktvastuvõtud lõpetame ära ja seda ka igasuguste protseduuride ja operatsioonide poole pealt," ütles Suurkaev.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev sõnas, et täna selekteerivad nad välja need patsiendid, kelle ravi ei saa edasi lükata. "Tegime otsuse, et peatame plaanilise tegevuse kaheks nädalaks. Sündmuste põhjal suheldakse patsientidega," edastas Suurkaev.

Haiglajuht rääkis, et patsiendile tähendab niisugune olukord seda, et kontaktvastuvõtt jääb ära, kuid doktor ja patsient suhtlevad omavahel elektrooniliste kanalite kaudu ja telefoni teel, kui tegemist ei ole ambulatoorses mõttes just erakorralise patsientiga.

"Kui inimesele on vaja kiiresti uuringuid teha, siis tuleb need erakorraliselt ära teha, sest haigusi põetakse täna, siin ja praegu. See pole turismireis, et saame sügisesse lükata," tähendas Suurkaev.

Küsimusele, kas vabaneb ka meditsiinipersonali, keda saab suunata erakorralise meditsiini osakonda, vastas Ain Suurkaev, et sellega on nii ja naa. "Patsientide nõustamine toimub arstil ja õel vastuvõtuajast. Elekterravi ja massaaži tegevad inimesed vabanevad oma igapäevatöö mõttes ja neid püüame ka rohkem ära kasutada," lausus haiglajuht.

Kriisiplaanist lähtuvalt korraldas Rakvere haigla ümber ka alluvusstruktuuri. Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel keskendub neil nädalatel arstide vastuvõtutöö ümberkorraldamisele. "Andsime volitusi juurde erakorralise meditsiini osakonna juhatajale doktor Aile Kaasikule. Tegutseme, nagu meie kriisiplaan ette näeb, kui primaarseks kujuneb erakorraline vastuvõtt ja erakorralised patsiendid," rääkis Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles