Eile tuvastasid laborid kahe päeva testide põhjal 134 nakatunut

Toomas Herm
Copy
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustreeriv.
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustreeriv. Foto: Thomas Trutschel/photothek.de via www.imago-images.de/imago images/photothek

Täna hommikuks oli Eestis koroona diagnoositud 538 inimesel, teste on tehtud 7090.

Lääne-Virumaal on jätkuvalt registreeritud kolm nakatunut: üks Tapal, Rakveres ja Viru-Nigula vallas.

Enim lisandus positiivseid analüüsivastuseid Harjumaal (59), Saaremaal (54) ning Tartumaal (10). Vanuserühmade vaates on ligi veerand (23 protsenti) positiivse proovi andnud vanemad kui 60 eluaastat. Detailseid tulemusi vanuserühmiti tervise- ja heaoluinfo süsteemide keskus (TEHIK) täna veel kontrollib, mistõttu need andmed avaldatakse siis, kui kontroll tehtud.

Alates tänasest avaldab terviseamet testimise tulemusi terviseinfosüsteemi (TIS) andmetel, sest terviseinfosüsteemi laekuvad andmed saatekirjapõhiselt. Lähtuvalt algandmete allika muutusest ja ka testimise suurenemisest lisandus eile avaldatud laboriandmetega võrreldes täna 134 uut positiivset juhtu. Nüüdseks tehakse keskmiselt 1000 testi päevas.

"Täna avaldatud andmed on sisuliselt viimase kahe ööpäeva tulemus. Sellest tulenevalt tegi ka positiivsete analüüside statistika järsu hüppe," ütles terviseameti kriisistaapi juhtiv Ragnar Vaiknemets, kelle sõnul aitab terviseinfosüsteemi päringutele üleminek andmeid edaspidi kergemini koguda. "Homsest peaks olukord normaliseeruma, sest saame andmeid positiivsete testide kohta samadel alustel kui täna."

Terviseamet ei saanud varem terviseinfosüsteemist selliseid päringuid teha, TIS-i kasutamise vajaduse tingis nii mitme labori testimisvõimekuse teke kui ka erasektori kaasamine. Võimalus terviseinfosüsteemi selliste päringute tegemiseks kasutada teeb andmete kogumise oluliselt kiiremaks.  

Eileõhtuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse leviku tõttu haiglaravi 29 patsienti, neist seitse on intensiivravis ning kuus on kriitilises seisundis. Eile pärastlõunal suri üks COVID-19.sse haigestunud eakas inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles