Autokoolid suhtuvad kriisi erinevalt (1)

Toomas Herm
Copy
Õppesõitu teevad osaühingu Autosõit kõik sõidukid.
Õppesõitu teevad osaühingu Autosõit kõik sõidukid. Foto: Ain Liiva

Autokoolid seisavad raske küsimuse ees – kas jätkata sõiduõpet või mitte? Kaks maakonnas tegutsevat autokooli pidasid jätkamist inimeste tervist ohustavaks, ühe autokooli hinnangul saab ettevaatusabinõusid tarvitusele võttes õppesõitu teha jätkuvalt.

Rakvere Autokool OÜ omanik Tarmo Tänavots rääkis, et inimeste ohutuse mõttes õppesõitu nad ei tee, rääkimata klassis peetavatest teooriatundidest. Tänavotsa sõnul on mõte sõiduõpe taastada, ja sedagi ainult veoautoga, kui oleks vajalikul määral isikukaitsevahendeid. Veoautoga seepärast, et selle kabiinis on õpetaja ja õpilase vahe piisavalt suur, et nakatumisohtu vältida. Isikukaitsevahendite hankimine käib.

Tänavotsa sõnul suhtuti õppesõitude katkestamisse mõistvalt. “Keegi protesti ei esitanud,” lisas ta.

Tänavotsa andmetel jätkab sõiduõpet OÜ Autosõit. Mees on sealsete kolleegidega ka sel teemal vestelnud, isegi manitsenud, kuid igaühel on oma õigus.

Osaühingu Tapa Autokool omanik Neeme Külmallik ütles, et nemad lõpetasid B-kategooria ehk sõiduauto tasandil sõiduõppe tegemise. Küll aga jätkatakse veoauto ehk C-kategooria tasandil sõiduõpet, ja sedagi ajateenijatele kaitseväe kinnisel maaalal.

Pikemalt saab lugeda homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles