Pildid: prügistaja vedas oma sodi Risu tee äärde (1)

Copy
Endiselt leidub inimesi, kes veavad prügi metsa alla, mitte jäätmejaama, kus on selle õige koht.
Endiselt leidub inimesi, kes veavad prügi metsa alla, mitte jäätmejaama, kus on selle õige koht. Foto: Ain Liiva

Ehkki Lääne-Viru jäätmekeskus on avatud tavapärastel aegadel kogu nädala vältel, leidub ikka inimesi, kellele valmistab raskusi prügi õigesse kohta toimetamine ning kes risustavad keskkonda.

Pühapäeval avastati suur prügikoorem Rakvere vallas Kullaaru ja Tobia vahele jääva Risu tee äärsest metsast.

Rakvere valla heakorraspetsialist Maia Simkin ütles, et tegu on kahtlemata kahetsusväärse, kuid viimasel ajal õnneks harvanähtava juhtumiga. "Ütleksin, et katastroofiliselt pole prügistajate hulk kasvanud. Neid üksikuid lolle ikka leidub, kes arvavad, et kõige parem on panna prügi maha metsa alla," rääkis ta. "Meie vallas ma küll ei saa aru, et praegust olukorda oleks kuidagi ära kasutatud."

Simkin lisas, et ehkki Lääne-Viru jäätmekeskusesse Piiral saab kodusest majapidamisest prügi ära viia üsna sümboolse rahasumma eest, eksisteerib endiselt sort inimesi, kellele pakub rahuldust prügikoorma salaja mahapoetamine. "Ma ei suuda uskuda, et neid jõmme on palju. Pigem võib tegu olla ühtede ja samade tüüpidega," kõneles ta. "Meil on näiteks konkreetselt üks inimene, kes toob kogu aeg koti olmeprügiga Tõrma telemasti juurde bussipeatusesse. Ta teeb seda väga kavalalt ja sorteerib nii usinasti, et prügi hulgas ei ole mitte ühtegi jälge ega nime. Nii et tegu on äärmiselt "tubli" inimesega, kelle tabamiseks oleme mõelnud panna üles ühe "kakukaamera.""

Rakvere valla heakorraspetsialist rääkis veel, et ehkki ta kõikjale paratamatult ei jõua, on silm toimuval pidevalt peal. "Silm on küll peal, aga muidugi on hea, kui inimesed teatavad kuskile tekkivatest prügihunnikutest," tähendas Maia Simkin. "Hea meel on selle üle, et inimesed, kes liiguvad praegu tavapärasest rohkem vabas õhus, on hakanud ise prügi rohkem koristama. Meil on tekkinud Rakvere linna eeskujul isegi Rakvere valla plogging'u-grupp – inimesed võtavad välja minnes kummikindad ja prügikoti kaasa ning teevad jälle mingi lõigu puhtaks."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles