MTA tuletab meelde: homme on maamaksu tasumise tähtaeg

Katrin Uuspõld
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Homme, 31. märtsil on maamaksu esimese osa tasumise tähtaeg. Kuni 64-eurone maamaks tuleb tasuda ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tuleb tasuda 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on võimalik tasuda kuni 1. oktoobrini.

Oma maamaksu arvet saab vaadata e-maksu- ja tolliametist aadressil www.emta.ee. Kui inimene jättis tuludeklaratsiooni täites osa tagastatavast summast maamaksu kohustuse summa ettemaksukontole, siis arvestatakse maamaks sealt automaatselt.

Maamaks tuleb tasuda 321 000 juriidilisel ja füüsilisel isikul kogusummas 59,6 miljonit eurot, mis laekub täies ulatuses kohalike omavalitsuste eelarvesse. Tänase seisuga on maamaks tasutud või piisav summa ettemaksukontol olemas umbes pooltel neist, kellel on maamaksu kohustus.

Eraisikutel, kellel on raskusi maamaksu tähtaegse tasumisega, soovitab MTA tekkinud kohustuse e-MTA-s ajatada. Uuendusena on sellest aastast võimalik tellida oma maamaksunõuete tasumiseks e-arve.

Füüsilise isiku tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 30. aprillil, deklaratsioone saab esitada elektrooniliselt. Samas paneb MTA COVID-19 viiruse riskirühma kuuluvatele inimestele südamele, et kui neil ei ole kodus võimalust elektroonilise deklaratsiooni esitamiseks, ei läheks nad selle tegemiseks näiteks külla sugulastele või tuttavatele. MTA võtab tuludeklaratsioone vastu ka pärast aprilli lõppu.

Tänaseks on tuludeklaratsiooni esitanud 648 000 inimest ja esitamata on see hinnanguliselt 100 000 inimesel. Tulumaksu on tagastatud 162 miljonit eurot 492 000 inimesele, juurde tuleb tulumaksu maksta pea 43 000 inimesel kokku 26,7 miljonit eurot. Enammakstud tulumaksust on annetatud 112 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles