Repliik: kelle kodus püsib kodutu?

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Marianne Loorents

Tahan uskuda, et eriolukorra tingimustes kehtestatud kaks-pluss-kaks-reegel kinnistus üsna ruttu suurema osa eestimaalaste teadvuses. Kui see kellelegi mingil põhjusel veel kohale jõudnud pole, siis neile ilmselt tuletatakse reeglit veel mõnda aega kannatlikult meelde ning tehakse selgitustööd. Inimestest tuleb mõelda head ja neisse uskuda.

Ent tahtmatult tekib hulk küsimusi. Näiteks kelle kodus tuleb praeguses situatsioonis püsida kodutul? Väikeses Rakveres ei ole teema veel ehk nii terav, aga see ei tähenda, et nendele inimestele pole vaja mõelda.

Prantsusmaal läheneti asjale üsna otsekoheselt. Euronewsi teatel hakati seal paljudes suurlinnades, nagu Lyon, Lille ja Bordeaux, ööbimiskohata kodutuid liikumispiirangu eiramise tõttu trahviga ähvardama. Reaalsetest karistustest pole veel räägitud, aga masendav on lugu ikkagi. Vigu teevad kõik valitsused, mitte ainult Prantsusmaa oma. Toimuv näitab, et arutatagu kõikvõimalikke stsenaariume kui palju tahes, kõigi ja kõige peale paratamatult ei tulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles