Konni sel kevadel talgute korras ei aidata

BNS
Copy
Konnade rände ajaks võidakse liikluses kehtestada küll kiirusepiirangud, kuid vabatahtlikud abilised loomakesi tänavu hulgakesi aidata ei saa.
Konnade rände ajaks võidakse liikluses kehtestada küll kiirusepiirangud, kuid vabatahtlikud abilised loomakesi tänavu hulgakesi aidata ei saa. Foto: Margus Ansu

Kaheksa kevadet järjest kahepaikseid nende sigimisperioodil üle maantee aidanud inimesed talgute korras sel kevadel ei kogune, aga asjahuvilised võivad omaette seda tööd siiski teha, kirjutab ajaleht Sakala. 

Eestimaa Looduse Fondi "Konnad teel(t)" kampaania korraldaja Kristiina Kübarsepp ütles, et eriolukorra tõttu ei ole tänavu võimalik konnatalguid korraldada. "Keskendume sedapuhku konnarände teavitustööle ehk keskkonnahariduslikule poolele," lausus ta.

Samas nentis Kübarsepp, et kui varasematel talgutel käinute seas on huvilisi, kes soovivad üksinda või kahekesi konni aitama minna, võib seda ka eriolukorras teha. "Avalikult me kahepaiksete päästmist ei korralda ning uusi huvilisi endaga liituma ei kutsu," kinnitas ta. "Küll oleme tänulikud, kui omaette käies ja konni aidates meile tulemustest teada antakse. Loodusvaatlejad koguvad andmeid ka praegusel ajal. Kahju, kui see info kaotsi läheks."

Siin-seal on esimesi kahepaikseid märgatud ning neid on juba ka autorataste alla jäänud, kuid nagu Kübarsepp ütles, ei ole konnad veel rändele läinud. Kuigi päeviti on õhutemperatuur ületanud kümne kraadi piiri, on ööd ikka külmad ja ka viimased päevad on möödunud üsna kõhedalt.

Kübarsepp märkis, et eelmisel aastal aitasid vabatahtlikud Eesti eri kohtades üle tee 14 800 kahepaikset. Tavaliselt on üks suuremaid konnarändeid olnud Leie–Oiu maanteelõigul, aga eelmisel aastal pidid seal kandis elavad konnad ise hakkama saama, sest nende abistamiseks ei leidunud vabatahtlikke. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles