Plahvatanud televiisor viis elu rööpast välja

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud teler rikkus ootamatult hubase ja korras kodu sisustuse. Pereisa püüab teha kõik, et saaks tütrega õige pea taas koju pöörduda.
Plahvatanud teler rikkus ootamatult hubase ja korras kodu sisustuse. Pereisa püüab teha kõik, et saaks tütrega õige pea taas koju pöörduda. Foto: Arvet Mägi

Hulja aleviku ühes korteris plahvatas eelmisel nädalal teler. Õnneks perekond – isa, väike tütar ja vanaema – viga ei ­saanud. Küll on aga hävinud kogu korteri sisustus. Mitu ­kohalikku ja sotsiaalmeedia kaudu õnnetusest teada saanut on ka abi pakkunud.

Eelmise neljapäeva õhtul tuli Aigar töölt koju. Viieaastane tütar palus, et isa paneks uue multika mängima. Aigar vahetas filmi ning läks duši alla.

“Kuulsin, et käis “tššš” ja klirin,” kirjeldas mees. Seepeale tormas ta tuppa – selgus, et teler oli plahvatanud.

“Nägin, et leek oli väljas, laealune oli valget auru täis. Viskasin vett peale, aur läks tumedamaks, kogu tuba läks pimedaks,” jutustas Aigar. “Suurt mõelda ei jõudnud midagi, kõik käis nii kiiresti.”

Laps läks teise tuppa akna peale värsket õhku ahmima, mees ise asus suuremate ämbritega vett viskama. “Vee surve oli ka kehvake. Ei tulnud välja midagi, läksin päästeametit kutsuma,” lisas mees.

Vahepeal oli korter ja kogu trepikoda mattunud paksu suitsu sisse. Aigar haaras tütre ja viis ta majast välja. Seejärel sisenes uuesti ja talutas välja vanaema. Selleks ajaks olid kohal ka päästeametnikud, kes tegutsema asusid.

Õnneks jäid kõik inimesed terveks, küll on hävinud korteri sisustus, elamine on paksu tahmakorra all, elutoa aknad sulanud, samuti on tahmunud trepikoda.

Naabrinaine Olga ütles, et tol õhtul oli tema naabritest vist ainukesena kodus ja ruttas samuti õue ning juhatas päästjad õige majani. “Suits oli tihke. Mees tõi ise oma lapse ja vanaema välja. Ta rääkis, et pidi sel päeval tegelikult tund aega hiljem koju tulema, aga tuli varem. Ma ei kujuta ette, mis siis oleks saanud, kui ta oleks hiljem tulnud,” arutles Olga. “Ta on väga tubli ja asjalik meesterahvas. Juba see, et ta kasvatab üksinda last ja tema juures elab vanamemm – see paneb mõtlema. Ja mina tahan aidata nii palju kui saan,” rääkis Olga, kes järgmisel tööst vabal nädalal plaanib trepikoja korrastamisel kaasa aidata.

Aigaril on plaan põlenud asjad sel nädalavahetusel välja viia. “Kõigepealt tuleb tahmast lahti saada, arvan, et kuu-paar läheb sellega ikka,” arvas ta. “Sugulased, isa, vennas abistavad ja toetavad palju. Vend lubas aidata suurt koridori korda teha.”

Et ka Facebooki on asjast teadjad pannud üleskutse aidata, on talle ka helistatud, enamasti on pakutud lasteriideid. Kadrina vallavalitsus on teinud otsuse peret rahaga toetada. Hulja nelipühikoguduse pastor Endel Treiman ütles, et kuna kogudusel on kasutatud asjade kauplused, siis hea meelega annavad nad omalt poolt perele vajalikke riideid, nõusid, mööblit.

Praegu elab Aigar koos tütrega venna juures, vanaema oma tütre juures. Et lasteaias on pühadepuhkus, aitavad sugulased sel ajal, kui Aigar tööl käib, last hoida. “Olen püüdnud päeva kaupa hakkama saada,” ütles Aigar. “Tütar ikka küsib, et millal me koju läheme. Ütleb, et võtame tolmu ära ja läheme, aga nii lihtsalt kahjuks ei saa.”

Ida-Eesti päästekeskuse kriisireguleerimise osakonna juhataja Maido Nõlvak ütles, et kui elektriseade on süttinud, tuleb see võimalusel viivitamatult vooluvõrgust lahti ühendada. “Kustutamisel on kõige kindlam kasutada pulberkustutit, aga kui seda käepärast ei ole, siis tuleks leegid summutada näiteks paksu tekiga,” rääkis Nõlvak.

Et näiteks televiisori mõned osad võivad ka pärast aparaadi vooluvõrgust eemaldamist olla jätkuvalt pinge all, siis vett Nõlvak kustutustöödel kasutada ei soovita. “Ei julgeks vett propageerida, see võib veel uue paugu kaasa tuua,” sõnas ta.

Kes soovivad Aigari peret aidata, võivad võtta ühendust telefonil 5580588.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles