Regionaalne kriisikomisjon suunab tähelepanu hooldekodudele

Toomas Herm
Copy
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann.
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann. Foto: Päästeamet

Juba kriisi alguses oli selge, et probleemsed kohad on isikukaitsevahenditega varustatuse ja vanemate inimestega seonduv. Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla on varem Virumaa Teatajale öelnud, et hooldekodudes võib viiruse levikuga tekkida probleeme personaliga, sest seda on vähe.

Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann rääkis, et terviseameti staap on otsustanud suunata spetsialisti regionaalsetesse kriisikomisjonidesse, kes hakkab tegelema hooldekodudega seotud probleemidega. "Täna veel seda inimest ei ole," sõnas Holzmann ja lisas, et lähitulevikus on hooldekodudega tegelev spetsialist ametis.

Holzmanni sõnul veeti pühapäeval ja esmaspäeval hooldekodudele ja perearstidele isikukaitsevahendeid. Päästeamet toetas logistikaga. Virumaale mõeldud tarne toodi kesklaost Rakverre. Hooldekodudele pandi Holzmanni sõnul vahendid ukse taha. Otsest kontakti seejuures kellegagi ei olnud. Perearstidele mõeldud kraam aga jaotati terviseameti kontoritesse Rakveres, Kohtla-Järvel ja Narvas. Sealt edasi jõuab see siis perearstideni.

Holzmann kiitis taas kohalikke omavalitsusi, kes igati on politseile toeks 2+2-reegli järgimise kontrollimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles