Nordecon ehitab 2,7 miljoniga Tapale tegevväelaste kasarmu (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praeguseks Tapal Üleviste tänaval õhku lastud kortermaja 2010. aastal.
Praeguseks Tapal Üleviste tänaval õhku lastud kortermaja 2010. aastal. Foto: Erakogu

Täna sõlmisid riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) ja Nordecon töövõtulepingu Tapale tegevväelaste kasarmu projekteerimiseks ja ehitamiseks, lepingu maksumus on 2,7 miljonit eurot.

RKIK rajab Tapale Üleviste tänavale 150-kohalise tegevväelaste kasarmu. Hoone on projekteeritud ühekohaliste tubadena, kuhu majutatakse Tapa linnakus töötavad tegevväelased. Kriitilise vajaduse ilmnedes on võimalik hoonet kasutada kasarmu tüüpi majutuseks, võimaldades seeläbi majutatavate arvu suurendada, vahendas BNS RKIK-i teadet.

Kasarmu ehitatakse linnaosasse, mida kohalikud kutsuvad sõjaväelinnaks. Samal krundil asus NSV Liidu sõjaväelaste paneelelamu, mis lõplikult valmis ei saanudki ja lammutati 2010. aasta sügisel.

"Kasarmu tuleb viiekorruseline ja modernse arhitektuurikeelega, järgides ümbritsevat hoonestuslaadi. Praegu on kaitseväe kasutuses mitmed ühiskasutuseks kohaldatud korteripinnad Tapa linnas, aga kaitseväelinnaku kasvades on ilmnenud tungiv vajadus pakkuda tegevväelastele ühiselamu tüüpi majutuspinda linnakust jalgsikäigu kaugusel," märkis RKIK-i ehitusbüroo juhtiv projektijuht Toomas Laumets.

Töödega alustatakse juba aprillis ja hoone valmimine on kavandatud järgmise aasta algusesse. 

Hoone brutopinna suurus on ligikaudu 3200 ruutmeetrit. Projekteeritav hoone on viie põhikorruse ja ühe katusekorrusega.

Nordecon on varem ehitanud Tapa kaitseväelinnakusse toitlustuskompleksi, neli kasarmut, hooldus- ja õppehalle, remondihalli ja varjualuseid ning komplekteerimisala, edastas uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles