Staažikas hooldekoduomanik leidis võimaluse viiruse tõkestamiseks

Toomas Herm
Copy
Olev Puldre on hooldekoduomanik olnud 16 aastat.
Olev Puldre on hooldekoduomanik olnud 16 aastat. Foto: Meelis Meilbaum

Kuusteist aastat hooldekodude omanik olnud Olev Puldre tunnistas, et on end pannud ise oma Loksal asuvasse hooldekodusse karantiini. Ta lähtub viroloogide seisukohast, et viiruse leviku tõkestamisel võib just karantiinis peituda võiduvõimalus.

Puldre selgitas, et ainus võimalus, kuidas viirus hooldekodusse pääseb, on töötajate vahendusel. Et koroonaviiruse peiteaeg on kuni kaks nädalat, mingid meetmed peale karantiini ei aita. "Leidsin, et see on ainus lahendus," ütles ta ja lisas, et Loksa hooldekodu on Eestis ilmselt ainus, kus kasutatakse tööandja ja töötajate vahel sõlmitud kokkulepet olla kaks nädalat järjest karantiinis. Puldre sõnul on ühes vahetuses seitse töötajat ja nad on kaks nädalat järjest ainult hooldekodus. Seal on neile tagatud elamisvõimalused.

Olev Puldre kiitis Loksa hooldekodu töötajaid, kes said probleemi tõsidusest aru ja nõustusid kokkuleppel omanikuga vahetuse kestmise ajaks vabatahtlikku karantiini jääma. Nüüd pääsevad Loksa hooldekodusse väljastpoolt vaid toit ja ravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles