Kahest Viru-Nigula valla muusikakoolist saab üks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda ja Aseri muusikakool liituvad, helisid täis ühendus tegutseb esimest septembrist Viru-Nigula valla muusikakooli nime all.
Kunda ja Aseri muusikakool liituvad, helisid täis ühendus tegutseb esimest septembrist Viru-Nigula valla muusikakooli nime all. Foto: Ain Liiva

Aseri muusikakool liidetakse Kunda muusikakooliga ja moodustub Viru-Nigula valla muusikakool.

Viru-Nigula valla haridusjuht Merike Trumm rääkis, et muusikalist haridus antakse nii Kundas kui ka Aseris edasi. “Koolid viiakse ühise juhtimise alla. See on sisuliselt toimunud, Kunda muusikakooli direktor Pärt Tarvas on juhatanud kahte kooli juba tükk aega,” lausus Trumm.

Haridusjuht sõnas, et nad rõhuvad liitumisel õppe kvaliteedile ja muusikalist haridust saab anda läbimõeldumalt. “Tahame laieneda ka Viru-Nigulasse, õpetajad hakkavad seal üks ühele tunde andma. Õpetaja liigub lapse juurde,” ütles Trumm. Ta avaldas lootust, et tekib ka uutmoodi mõtlemine ja lähenemine, valda tunnetatakse ühtsemana. “Püüame pakkuda kõikidele võrdseid võimalusi õppida pilli. Tähtis on ka pillipark, saame vajadusel muusikainstrumente jagada,” lisas Trumm.

Kunda muusikakoolis õpib praegu 60, Aseris 40 last-noort.

Viru-Nigula valla muusikakool alustab tegevust tänavuse aasta 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles