Fotokonkurss kutsub märkama taimi

Inna Grünfeldt
Copy
Võililled ja liblikas.
Võililled ja liblikas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Algas fotokonkurss, mis kutsub märkama taimi ja nende olulisust.

Taimetervise aasta fotokonkursi eesmärk on pöörata tähelepanu enda ümber olevale elusloodusele – nii taimedele ja nende viljadele kui ka putukatele ja taimehaigustele ning nende põhjustatud kahjustustele.

Maaeluministeeriumi, põllumajandusameti ja põllumajandusuuringute keskuse korraldatav riigisisene konkurss kestab 1. septembrini. Osalema on oodatud kõik kuni 17-aastased lapsed ning noored. 18-aastastele ja vanematele on loodud võimalus osaleda rahvusvahelisel fotokonkursil, mille kohta leiab lisainfot ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni kodulehelt.

Konkursile esitatud pilte hinnatakse kolmes kategoorias: "Ilus ja terve taim", "Oi, mis taimega on juhtunud?" ja "Putukad taimedel".

Parimatest töödest koostatakse fotonäitus, mida saab näha Eesti eri paikades. Konkursile saab fotosid esitada maaeluministeeriumi kodulehel oleva vormi kaudu.

ÜRO on kuulutanud tänavuse aasta rahvusvaheliseks taimetervise aastaks. Algav fotokonkurss on hea võimalus osaleda taimetervise aasta tähistamisel ja pöörata rohkem tähelepanu taimede tervisele ning nende kaitsmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles