Päästjate droon aitab Rakveres seiret tehes politseil ressurssi kokku hoida (3)

Toomas Herm
Copy

Päästjad said eelmise aasta lõpus lennuõnnetuses vigastada saanud drooni garantiiremondist tagasi õigel ajal – seda on vaja võitluses koroonaviiruse leviku tõkestamisel.

Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno rääkis, et politsei pöördus pritsimeeste poole abipalvega teha Rakveres seiret suuremate kogunemiste avastamiseks. Droonilennud aitavad korrakaitsjatel hoida kokku ressurssi, sest päästjate droon suudab Rakverele ringi peale teha viie minutiga, politseil kulub selleks autoga sõites tunduvalt rohkem aega.

Janno sõnul on drooni kaamera isegi nii võimekas, et piisab Rakvere kesklinna kohal olemisest ja kaamera suudab hõlmata kogu linna. Tõsi, hoonete ja rajatiste taha kaamera ei näe.

Janno sõnul alustati droonilende sel nädalal ja täna ennelõunaks oli tehtud kolm-neli reidi. Pritsimeeste Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja kiitis Rakvere inimesi, kes peavad kinni kehtestatud nõuetest. Janno sõnul on kontrolllendude käigus avastatud vaid mõnel korral, et inimesi on koos rohkem kui kaks. Selliseid juhtumeid on olnud kolm-neli, kuid kogunenud võisid olla ka lähikondsed, kes võivadki koos olla, sest on ju enamiku ajast nagunii ühes.

Politsei on andnud päästjatele drooni lennutamiseks mõned konkreetsed ajavahemikud, mil inimesed võivad liigselt koguneda. Konkreetseid kohti ei ole nimetatud.

Jaak Janno rõhutas, et päästjate eesmärk ei ole rikkuda inimeste privaatsust, vaid vaadelda lihtsalt üldpilti – et politseid aidata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles