Rakvere vallas tegutses koeramürgitaja

Toomas Herm
Copy
Kergliiklustee äärde pandud koerakrõbinad, segatud roosa ollusega.
Kergliiklustee äärde pandud koerakrõbinad, segatud roosa ollusega. Foto: Erakogu

Eile õhtul jalutas üks Näpi elanik Sõmeru–Näpi kergliiklusteel, kui tema seitsmeaastane suuremat kasvu neljajalgne tee ääres midagi sööma hakkas.

Koeraomanik rääkis, et see juhtus eile õhtul kella kolmveerand üheteistkümne ajal. "Tulen hilja töölt ja pärast seda lähen alati koeraga jalutama," selgitas naine. Eile õhtul kordus sama protseduur, et perenaine lasi enda neljajalgse sõbra rihma otsast lahti, et too saaks oma koeraasju ajada. Õnneks märkas naine, et koer midagi sööb, ja sekkus. "Aga paar ampsu sai ta võtta," sõnas naine. Kergliiklustee äärde olid maha pandud neljakandilised koerakrõbinad, segatud roosa ollusega.

Täna hommikul oli 30 kilogrammi kaaluval koeral aga paha olla. "Keel oli väljas, hingeldas, vaevaliselt liikus," kirjeldas naine mürgistusele iseloomulikke sümptomeid. Loomaarsti poole ta ei pöördunud, vaid asus kohe oma neljajalgset sõpra ravima söetablettide ja soolapallidega. Umbes tund aega tagasi ütles koeraomanik, et ta truul kaaslasel on juba parem ja loom magab.

Rakvere valla heakorraspetsialist Maia Simkin rääkis, et koeraomanik helistas talle ja rääkis juhtunust. Simkini sõnul käib ta samuti oma koeraga sel teel jalutamas, kuid hommikuti. Nii ka eile. Seega oli ilmselt mürk pandud eile lõuna ajal või hiljem.

Pool tundi tagasi oli Simkin taas oma koeraga kergliiklusteel ja leidis üles koha, kuhu kuri käsi oli ollust pannud. See jääb kergliiklusteest üks kümmekond meetrit garaažide poole. Vallaametnik lubas üritada võtta ka roosat ollust, et vajadusel see hiljem ekspertiisi saata. Suurema hunniku oli kannatada saanud koera omanik juba hommikul ära koristanud, et koerad sellest ei sööks.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak oli kuuldust nördinud. "Väga halb, nagu meil tegevusi vähe oleks," sõnas ta. Nõlvaku sõnul peaksid inimesed praegu just kokku hoidma, et raske aeg koos üle elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles