Tutvusta ja jäädvusta toredat tolmeldajat

Inna Grünfeldt
Copy
Mesilane õiel.
Mesilane õiel. Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub loodushuvilisi jagama oma kohtumisi taimeõitel askeldavate tolmeldajatega – olgu selleks siis liblikas, kärbes, mesilane või hoopis keegi muu.

Silma jäänud tolmeldajast tuleb teha foto, postitada see sotsiaalmeediasse ja lisada teemaviide #MärkaTolmeldajat. Samuti on tarvis märkida kohtumise kuupäev ja koht.

Postitusi võib teha Instagramis ja Facebookis. Facebookis võib fotosid postitada enda ajajoonel, tehes need avalikuks, või loodusega seotud gruppides, nagu Loodusesõbrad, Putukad ja teised sarnased. Kes on aga loodusvaatluste tegemisega juba varem kokku puutunud, võiks selleks kasutada spetsiaalseid vaatlusrakenduste vaatluskeskkondi: Legulus, LVA nutirakendus või iNaturalist.

Hooaja lõpus plaanitakse teha kokkuvõtteid, et näha, millised tolmeldajad milliseid õisi armastavad. Toredamaid ja eredamaid jäädvustusi jagatakse ka loodusmuuseumi Instagrami kontol @natmuseum.

Eestis valitsevast eriolukorrast tulenevalt palutakse kõigil loodusvaatlejatel järgida juhiseid ja hoida sotsiaalset distantsi.

Tolmeldajaid saab vaadelda üksi looduses uidates, ka enda maakodus või aias.

See on sobiv ja tervisele ohutu hobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles