Lääne-Virumaal on 12 kinnitatud koroonadiagnoosi, haiglaravil kolm inimest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kõiki tervishoiutöötajaid testitakse kahtluse korral. Kõikides haiglates on paigas infektsioonikontrolli süsteemid ja kõik töötajad on saanud koolitused ja juhised nii enda kui ka teiste kaitsmiseks.
Kõiki tervishoiutöötajaid testitakse kahtluse korral. Kõikides haiglates on paigas infektsioonikontrolli süsteemid ja kõik töötajad on saanud koolitused ja juhised nii enda kui ka teiste kaitsmiseks. Foto: Vladislav Musakko

Tänase seisuga on Lääne-Virumaal koroona diagnoositud 12 inimesel. Haiglaravil on neist kolm eakat, nende seisund on stabiilne.

Lääne-Virumaal on diagnoositud koroonajuhtumid Vinni ja Viru-Nigula vallas (mõlemas üks), Haljala vallas (kolm), Tapal (kolm) ja Rakvere linnas (neli).

Kaks inimest on praeguseks maakonnas COVID-19-st tervenenud.

Statistika järgi on Lääne-Virumaal koroona diagnoositud 13 inimesel. Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus lausus, et nii see pole. "Meie võtame andmed elukohajärgselt. Kaks inimest on olnud Lääne-Virumaa aadressiga, aga nad elavad ammu Tallinnas. Nemad on jooksnud maakonna statistikasse sisse. Muudame ära," sõnas Muusikus. Ta kinnitas veel kord: "Praegu on Lääne-Virumaal koroonaviirus diagnoositud 12 inimesel."

Riik on otsustanud alustada hooldekodudes laustestimist koroonaviiruse suhtes. Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et Lääne-Virumaal on laustestimine tehtud Tammiku hooldekodus. Sel nädalal võttis terviseamet hooldekodu töötajatelt ja elanikelt koroonaproovi.

Tammiku hooldekodu juhataja Anne Põldmaa ütles: "Kõik on positiivselt negatiivsed." Neli töötajat ja 19 hoolealust jäid selle teadmisega esialgu kuuks ajaks hooldekodusse karantiini.

Marje Muusikus sõnas, et nad on testinud maakonna teistes hooldekodudes üksikuid töötajaid ja hoolealuseid. "Proovid on osutunud negatiivseks," lausus Muusikus. Teadaolevalt on Lääne-Virumaa hooldekodud viirusevabad. 

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja märkis, et praegu on fookuses Ida-Virumaal asuvad hooldekodud.

"Seal haigestumus tõuseb," ütles Muusikus. Ida-Virumaal on terviseameti andmetel 61 koroonaviirusega nakatunut. 

Eestis on tuvastatud 1097 koroonaviirusega nakatumise juhtu. Tehtud on 21 004 testi, nendest 1097 ehk 5,2 protsenti on olnud positiivsed.

Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt vanusegruppides 45–49 eluaastat (11%) ja 50–54 eluaastat (10%) ning vanusegrupis 55–59 eluaastat (10%).

Eestis vajab uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 patsienti, 17 inimest on juhitaval hingamisel, haiglatest on välja kirjutatud 62 inimest. 

Kokku on Eestis COVID-19 tõttu surnud 15 inimest.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles