Naiskodukaitse palub helistada pühapäeviti vanavanematele 

BNS
Copy
Naiskodukaitse kutsub kõiki üles pühapäeval vanavanemaile helistama. Foto on illustratiivne.
Naiskodukaitse kutsub kõiki üles pühapäeval vanavanemaile helistama. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Naiskodukaitse õhutab kõiki eriolukorra lõpuni vanavanematele pühapäeviti helistama.

Naiskodukaitse küsib sotsiaalmeedias avaldatud üleskutses: "Millal sina viimati oma lähedastele helistasid? Järgmine parim hetk on praegu. Kui aga töönädalal pidevalt on kiire ja aeg libiseb käest, siis on pühapäev hoolivuse näitamiseks parim päev." 

Naiskodukaitse kutsub üles vähemalt igal pühapäeval kuni eriolukorra lõpuni helistama oma vanavanematele. "Anname teada, et mõtleme neile, ja ütleme, et nad on meile olulised. Püsigem kodus," soovitab riigikaitseorganisatsioon.

Naiskodukaitse märgib postituses: "Me püsime kodus, et viirus COVID-19 ei jõuaks meie lähedasteni, ainult nii säästame neid võimaliku nakatumise eest. Oleme erakordses olukorras, kus iga hetkega muutub sotsiaalse turvatunde loomine üha olulisemaks. Kuna vaba liikumine on piiratud, siis vajadus lähedastega kontakti hoida aina kasvab. Külastada lähedasi ei saa, küll aga saab neile tuge pakkuda helistades."

Sotsiaalmeedia postituses seisab veel, et tähtis on üksteisemõistmine ning see, et viiruse leviku peatamine sõltub igast üksikisikust, kes peab kinni ühiskondlikust kokkuleppest ja püsib kodus. Muu hulgas kõlab soovitus: "Juhul kui tead mõnda eakat, kellel pole lähedasi, kes talle helistaks, vii ta kokku noore vestluspartneriga Jututajast."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles