Inimõiguste keskus otsib kogukonna saadikuid

Inna Grünfeldt
Copy
Eesti inimõiguste keskuse logo.
Eesti inimõiguste keskuse logo. Foto: Eesti Inimõguste Keskus

Eesti inimõiguste keskus otsib Ida-Virumaalt, Lääne-Virumaalt ja Harjumaalt saadikuid, kes soovivad oma kogukonnas inimõigusi edendada.

Saadikud aitavad inimõigusi inimestele lähemale tuua ja tagada selle, et riik austaks kõigi Eesti inimeste põhiõigusi.

Keskus otsib vabatahtlikke, kes hoolivad oma kodukoha turvatundest ja austavad võrdselt iga inimese inimväärikust. "Saadik on kursis kohalike inimõigusi puudutavate väljakutsete ja võimalustega ning tänuväärt ühenduslüliks keskuse ja kogukonna vahel," ütles inimõiguste keskuse juht Egert Rünne.

Eesti eri paigust pärit saadikud moodustavad võrgustiku inimestest, kes soovivad päriselt midagi head Eestis ära teha. Nad saavad osaleda tasuta koolitustel ja üritustel. "Saadikute võrgustikku kuulumine annab võimaluse osaleda väga informatiivsetel ja asjalikel koolitustel. Samas saad osa teiste kogemustest ja praktikatest inimõiguste valdkonnas," rääkis inimõiguste saadik Ulvi Karu.

Paar aastat inimõiguste saadikuna toimetanud Saara-Nette Tõugjase sõnul on see teinud temast targema ja aktiivsema kodaniku. "Saadikuna saad olla osa väikestest sammudest, millel võib lõpuks olla suur mõju," lausus ta. Näiteks panustab saadik kogukonna heaolusse, jagades infot inimõiguste kohta ja korraldades temaatilisi üritusi. Saadiku tegevust toetavad igakülgselt nii võrgustik kui ka inimõiguste keskus.

Ühine inimõiguste saadikutega ja aita luua parem Eesti kõigi jaoks! Kandideerimisvorm tuleb täita hiljemalt 15. aprillil. Lisainfo ja kandideerimine: inimõigused.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles