Kutsealuste arstlikud komisjonid taastuvad täies mahus pärast eriolukorda  

Inna Grünfeldt
Copy
Alles hiljaaegu käis kutsealuste ajateenistusse minek plaanipäraselt, kriisiolukoras otsitakse sobivaid lahendusi.
Alles hiljaaegu käis kutsealuste ajateenistusse minek plaanipäraselt, kriisiolukoras otsitakse sobivaid lahendusi. Foto: Mailiis Ollino

Kui varem otsustas kaitseressursside amet, et kutsealused ei ole kohustatud ilmuma arstlikesse komisjonidesse kuni 17. aprillini ja siis vaadatakse otsus uuesti üle, siis nüüd on selge, et piirid seab eriolukorra kestus.

Soovides maksimaalselt kaitsta nii kutsealuste kui ka arstlike komisjonide liikmete tervist ja võttes arvesse arstlikele komisjonidele teenust osutavate tervishoiuasutuste hõivatust, ei hinnata kutsealuste terviseseisundit kaitseressursside ameti arstlikes komisjonides eriolukorra lõpuni.

Amet annab igale komisjoni oodatavale kutsealusele nii meediakanalite kaudu kui ka personaalselt teada, millal on taas võimalik tulla arstlikku komisjoni oma terviseseisundit hinnata laskma.  

Arstlike komisjonide mittetoimumine vähendab mõnevõrra juulis ajateenistusse asuvate noorte arvu. Need noored, kes on juba varem saanud kutse ajateenistusse tulla, on kohustatud siiski ettenähtud ajal ajateenistusse asuma.  

Suvine ajateenistusse minek toimub 13.,14. ja 15. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles