Kuulsuste hall täienes Rakvere Tarvas mänginud Martin Müürsepa võrra

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Martin Müürsepp.
Martin Müürsepp. Foto: Arvet Mägi

Eesti korvpall tähistab sellel aastal saja aasta juubelit. Olulise tähtpäeva puhul otsustas Eesti Korvpalliliit veebruaris ja märtsis täiendada seni tosinaliikmelist kodumaise korvpalli kuulsuste halli nimekirja nelja uue liikmega. Teiste hulgas valiti auväärsesse seltskonda ainsa eestlasena ookeanitaguses profikorvpalliliigas NBA mänginud Martin Müürsepp.

Praegu 45-aastane Müürsepp on viimastel aastatel maitsnud treenerileiba, kuid meenutamist väärib tõsiasi, et tänavusel kevadel möödub kümme aastat Rakvere Tarva meeskonna hõbemedalivõidust Eesti meistrivõistlustel. Selles saavutuses oli oma roll samuti Martin Müürsepal, kes tuli appi oma esimesele treenerile Andres Sõbrale.

Füüsiliselt Eesti korvpalli kuulsuste halli veel ei eksisteeri, kuid alaliidu presidendi Jaak Salumetsa sõnul võiks see leida endale tulevikus koha legendaarses Kalevi spordihallis Tallinnas.

Meedia­esindajatest, spordiajaloolastest ning alaliidu juhatuse ja sekretariaadi liikmetest koosnev žürii valib sellel aastal kuulsuste halli üksteist uut liiget. Lisaks selgub üks liige rahvahääletusel.

Korvpalli kuulsuste hall loodi 2010. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles