Rakvere linn jagab taas õpilastele toidupakke

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere linna õpilastele jagatavas toidupakis on ka juurvilja. Foto on illustratiivne.
Rakvere linna õpilastele jagatavas toidupakis on ka juurvilja. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Kuna Rakvere koolides ei pakuta distantsõppe ajal sooja koolitoitu, komplekteerib linn kuni aprilli lõpuni toidupaki. Toidupakid seatakse kokku kahenädalase arvestusega.

Rakvere linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Vilja Messer rääkis, et koolid edastasid lastevanematele kirja ja toidupaki soovijad selguvad teisipäevaks. “Kui nad toidupakki soovivad, siis nad selle saavad. Nõue on see, et nad õpivad linnakoolis,” ütles Messer.

Viimasel korral said Rakvere kolme munitsipaalkooli ligi 1900 õpilasest toidupaki 250 last.

Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket nentis, et ilmselt sel korral toidupakki soovivate perede arv kasvab.

Rakvere linna poolt õpilastele jagatavas toidupakis on kuivaineid, hakk- ja kanaliha, veidi juurvilja ja ka konserv.

Vilja Messer ütles, et toidukorra kuluna on kasutada euro, see tähendab, et kümne päeva ja kümne euro eest sinna ka Rakvere koole toitlustav P. Dussmann Eesti OÜ toiduaineid paneb. “Kui tuleb eriolukorra kohta järgmine teade, siis mõtleme edasi. Mais peaks siis pakk tulema neljandal kuupäeval,” sõnas Messer.

Pakile peab laps või tema pere järele minema kindlal kuupäeval ja kokkulepitud kellaajal, et ei tekiks inimeste otsekontakti. Toidupakkide jagamise kohta sõnas hariduse peaspetsialist, et ta käis ise neid kätte andmas ja kõik sujus rahulikult. “Koolidel olid omad kindlad ajad ja läks hästi. Massikogunemist ei tekkinud, üks tuli ja teine läks,” lisas Vilja Messer. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles