Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht: rohkem on vaja tegelda ennetusega

Toomas Herm
Copy
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann.
Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann. Foto: Päästeamet

Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann ütles, et praegu tegeldakse palju tagajärgedega, kuid rohkem on rõhku vaja panna ennetustegevusele.

Holzmann kiitis Lääne-Virumaa ärimehe Olev Puldre algatust panna oma omandis olevad neli hooldekodu kahenädalase vahetuse kestmise ajaks karantiini. "Mida vähem anda viirusele võimalusi, seda parem," sõnas regionaalse kriisikomisjoni juht ja lisas, et Ida-Virumaal on koroonaviirus juba kolmes hooldekodus.

Holzmann ei osanud öelda, kas Postimehe ja akadeemikute prognoos, et lähiajal võib Ida-Virumaast saada teine Saaremaa, peab paika või ei. Praegu on Ida-Virus nakatumiste arv väike, kuid mudeli järgi võib seal lähiajal oodata nakatumiste suurt kasvu.

Holzmanni sõnul ei saa ta selle prognoosiga nõustuda ega seda ümber lükata. Tõsi, Ida-Virus hakkavad juba nakatumise poolest silma paistma regioonid. Holzmann tõi näiteks Alutaguse valla ja Kohtla-Järve. "Narvas on nakatumist vähem," sõnas täna lõuna ajal koos Ida prefekti ja Narva linnapeaga piirilinnas olnud Holzmann. "Aga ma ei tea, mis juhtub nädala pärast," nentis ta. Küll aga märkis regionaalse kriisikomisjoni juht, et ohtudest rääkimine on hea, sest see sunnib inimesi veel suuremale ettevaatlikkusele. Et veel rohkem hakataks tähelepanu pöörama ennetustööle. Holzmann rõhutas, et inimesed ei pea mitte ainult täpselt reeglitest kinni pidama, vaid tegema isegi natuke rohkem, et nakatumisoht oleks võimalikult väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles