Lasteaednikust on saanud aednik

Katrin Uuspõld
Copy
Tomatitaimed kasvuhoos Rakvere eralasteaia Kaur aknalaudadel. Kui eelmistel aastatel hoolitsesid nende eest lapsed, siis tänavu teeb seda ainult õpetaja.
Tomatitaimed kasvuhoos Rakvere eralasteaia Kaur aknalaudadel. Kui eelmistel aastatel hoolitsesid nende eest lapsed, siis tänavu teeb seda ainult õpetaja. Foto: Heidi Jakobson

Rakvere eralasteaia Kaur Posti tänava majas töötav lasteaiaõpetaja Heidi Jakobson postitas sotsiaalmeedias foto aknalaudadel sirguvatest tomatitaimedest ning märkis: ""Laste/aednikust" on järgi ainult "aednik". Kui lapsi pole, kasvatame lasteaias laste külvatud taimi!"

Nimelt on Heidi Jakobson vähemalt kümme aastat igal kevadel külvanud koos lastega tomati- ja lilletaimi ning neid siis müünud nii lastevanematele kui ka kaubelnud nendega turul ja saadud tulust ostnud rühmale midagi meelepärast. Mullu osteti lasteaeda suisa kasvuhoone, milles suvi läbi kasvatati tomateid, mida siis korjati ja söödi.

"Lapsed jõudsid tänavu märtsi algul seemned külvata, enne kui tuli eriolukord," nimetas Heidi Jakobson, kelle hoole all on praegu rühmas üks laps ning sajad taimed.

"Kuidas me tänavu taimi müüme, ei teagi täpselt. Üks mõte on panna need lasteaia värava taha ning kõrvale karp, kuhu ostjad saavad raha panna, aga mõtleme veel," rääkis õpetaja ja märkis, et kui mullu jagati sotsiaalmeedias kuulutust, et soovijatele ollakse valmis taimi koguni koju viima, tuli tellimus isegi Tallinnast. "Nii kaugele me siiski viima ei hakanud," lisas õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles