Meditsiinistaabid toetavad koduspüsimiskampaaniat (1)

BNS
Copy
Üleskutse püsida kodus on praegu väga aktuaalne.
Üleskutse püsida kodus on praegu väga aktuaalne. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja ja lõuna meditsiinistaabid avaldavad toetust sotsiaalkampaaniale "Lähed välja – levitad viirust. Püsi kodus!", sest hoolimata mõningatest rahunemismärkidest pole epideemia selgroog veel murtud.

Põhja meditsiinistaabi juhi, regionaalhaigla juhatuse liikme ülemarst Peep Talvingu sõnul on saabumas teatud stabiilsus ja lootust on, et kõige mustemad stsenaariumid teoks ei saa, edastas Põhja-Eesti regionaalhaigla.

"Samas me näeme ka, et ootamatult saabunud soe kevad on inimesed taas õue toonud ning viimaste päevade veidi stabiilsemad uudised on tekitanud inimestes ootuse ja lootuse, et kõige hullem on vist möödas," ütles Talving. "Me väga tahaks loota, et see tõepoolest nii on, kuid palun pingutame veel. Me ei tohi praegu kaotada valvsust. Me peame kõik koos veel kinni pidama eriolukorra reeglitest, püsima kodus ja hoidma distantsi just seetõttu, et epideemia lõpuks alistada."

Tartu ülikooli kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juht ning anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja Joel Starkopf rõhutas, et see, millise prognoosmudeli järgi COVID-19 levik Eestis jätkub, sõltub igast Eesti elanikust. "Liikumispiirangud on vajalikud, kaitsmaks iseenda ja kõikide teiste eestlaste tervist," ütles Starkopf. 

Kuna nimelt järgmised kaks nädalat on koroonaviiruse leviku piiramisel kriitilise tähtsusega, käivitas riik koroonaviiruse edasise leviku takistamiseks sotsiaalkampaania "Lähed välja – levitad viirust. Püsi kodus!", millega kutsutakse Eesti inimesi ennetama koroonaviiruse tahtmatut levitamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles