Rakveres käib tänavate koristus

Katrin Uuspõld
Copy
Vaakumimuriga saab puhastada tänavaid, kuhu on ehitatud kõnniteed rentslite ja äärekividega, nagu seda on tehtud Rakvere kesklinnas ja Moonakülas.
Vaakumimuriga saab puhastada tänavaid, kuhu on ehitatud kõnniteed rentslite ja äärekividega, nagu seda on tehtud Rakvere kesklinnas ja Moonakülas. Foto: Kristel Mänd

Rakvere linnas loodetakse kevadiste heakorratöödega valmis saada aprilli lõpuks. "Kui tavapäraselt alustatakse Rakveres tänavate suurpuhastusega aprillis, võimaldas tänavune lumevaba talv ja tavatult soe ilm alustada vaakumimuriga linna sõiduteede ja rentslite puhastamist sinna kogunenud mustusest juba jaanuaris ja märtsis ning see jätkub hoogsalt aprillis," ütles Rakvere linnavalitsuse teedeinsener Lennart Korbe.

Korbe sõnul saab vaakumimuriga puhastada tänavaid, kuhu on ehitatud kõnniteed rentslite ja äärekividega. Edaspidi puhastatakse sõiduteid regulaarselt kaks-kolm korda kuus eeldatavalt kuni novembri lõpuni, nii kaua, kuni ilmad võimaldavad.

Avariiohtlike löökaukude likvideerimist alustati Korbe sõnul märtsis. Kui ilmad lähevad püsivalt soojaks, alustatakse sõiduteede lagunenumate kohtade, kaevuümbruste ja torustike kohal äravajunud kohtade suuremate parandustöödega.

Linnaaednik Anu Otsma sõnul võimaldas lumeta talv mahalangenud lehed haljasaladelt juba hilissügisel koristada, peenema prügi koristamine käib jooksvalt. Lõpusirgel on selleks aastaks põõsaste noorenduslõikus, järgmisena korrastatakse püsilillepeenrad. Linnaaednik lubas, et kui ilm ei muutu, kaunistavad hiljemalt 27. aprilliks linnapilti ka sibullilled.

Linnavalitsuse järelevalvespetsialist Moonika Pitkve tuletab kinnistuomanikele meelde kohustust hoida korras kinnistul asuv ehitis ning  kõrvaldada vajadusel varisemisohtlikud kivid ja sulgeda sissepääsud hoonetesse, mis ei ole kasutusel.

Samuti tuleb korras hoida oma kinnistuga vahetult piirnev üldkasutatav territoorium ja kinnistuga piirnev kõnnitee. 

Moonika Pitkve juhib tähelepanu ka asjaolule, et omanik on kohustatud oma kinnistu ka jäätmetest vaba hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles