Võõrtöölised saavad töötada põllumajanduses juuli lõpuni

BNS
Copy
Põllumajanduses võõrtöölisteta toime ei tulda.
Põllumajanduses võõrtöölisteta toime ei tulda. Foto: Urmas Luik

Valitsuskoalitsioon toetas ettepanekut, mille järgi pikendatakse 31. juulini nende võõrtööliste Eestis töötamise õigust, kes viibisid siin 17. märtsi seisuga ja kelle tööandja põhitegevusala on põllumajandus.

Muudatus lisatakse riigikogule esitatud COVID-19 tõrje meetmete elluviimiseks väljatöötatud seadusemuudatusi koondavasse eelnõusse. Muudatusettepaneku vastuvõtmiseks on vajalik riigikogu koosseisu poolthäälte enamus. “Ettepaneku kohaselt saavad 17. märtsi seisuga Eestis seaduslikult viibivad võõrtöölised jätkata põllumajanduses töötamist,” rääkis siseminister Mart Helme.

Eestis lühiajalise töötamise reeglite alusel viibivad välismaalased saaksid muudatusettepaneku kohaselt siin töötada selle aasta 31. juulini juhul, kui põllumajandusega tegelev tööandja soovib neid tööle võtta ning nende lühiajalise töötamise politsei- ja piirivalveametis registreerib. Seejärel oleks neil veel kuu aega, et korraldada hiljemalt 31. augustiks oma lahkumine Eestist. Läbi vaadatakse Eestis praegu viibivate välismaalaste kohta esitatud taotlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles