Haljala vallas jätkatakse koolilastele toidupakkide jagamist

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Haljala vallas arvestatakse toidupakkide jagamisel jätkuvalt kõigi peres elavate lastega.
Haljala vallas arvestatakse toidupakkide jagamisel jätkuvalt kõigi peres elavate lastega. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Möödunud nädalal jagas Haljala Vallavalitsus välja esimesed laste toidupakid vähekindlustatud peredele, kuid nüüd otsustati jätkata toidupakkide jagamist kõigile soovijatele.

Haljala valla haridusjuhi Kristi Tomingase sõnul on vallavalitsus otsustanud toidupakkide jagamise korraldada koolide kaudu ehk Võsu Kooli õpilaste toidupakid korraldab Võsu Kool ja Haljala Kooli õpilaste toidupaki Haljala Kool.

"Toidupakkide jagamise eesmärk on esmajärjekorras aidata perekondasid, kes ühel või teisel moel eriolukorrast puudutatud on saanud," kommenteeris Tomingas lisades, et aidatakse perekondi, keda on tabanud töökoha kaotus, töötasu vähenemine või lihtsalt majandusraskustega silmitsi seismine. Kristi Tomingas rääkis, et 3. aprilli toidupakkide saajate nimekirja aluseks oli sisend valla sotsiaalosakonnast ja koolidelt saadud info perede osas. "Toidupakkide komplekteerimisel arvestasime kõigi peres elavate lastega, olenemata sellest, kas nad on lasteaialapsed või põhikooli õpilased. Kokku sai paki 25 pere ehk 70 last," sõnas ta.

Kristi Tomingas kinnitas, et jätkuvalt arvestatakse toidupakkide andmisel kõigi peres elavate põhikoolis ja lasteaias käivate lastega. Lasteaialaste osas saavad pakid pered, kelle lapsed eriolukorrast tingituna lasteaia teenust ei kasuta. Alternatiivina toidupakkidele kaaluti põhjalikult ka sooja koolilõuna pakkumise võimalust, ent piirkonna erisuse tõttu loobuti lõpuks sellest plaanist. "Haljala vald on hajaasustusega piirkond ja sooja toidu kättetoimetamine liiga aja- ja ressursimahukaks," selgitas Kristi Tomingas otsust. Pakisoovist tuleb teada anda hiljemalt 14. aprilliks, pakid jaotatakse laiali 24. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles