Galerii: Kauri lasteaias on sel aastal igal mudilasel oma kana

Copy
Kauri lasteaia Posti tänava majas jätkatakse traditsiooni. Sel aastal siblivad seal viis kana.
Kauri lasteaia Posti tänava majas jätkatakse traditsiooni. Sel aastal siblivad seal viis kana. Foto: Ain Liiva

Kauri lasteaia Posti tänava majas jätkatakse traditsiooni. Ka sel aastal elavad seal kanad. Hoolimata eriolukorrast. See tähendab, et lasteaias, kus käib praegu kohal neli last, siblib viis kana.

Eelmisel aastal olid lapsed kanadest elevil ja mõeldi, et ka tänavu oleks mõttekas sulelised soetada.

Tegemise eestvedaja, Kauri lasteaia õpetaja Heidi Jakobson rääkis, et märtsis, nibin-nabin enne eriolukorra kehtestamist, võeti taas Läsna metsade keskel elavalt Heli Napilt kanad. Niimoodi rändasid Rakvere kesklinna eri tõugu sulelised.

"Nende seas on vesihall kana, tal on jalgade küljes sellised vahvad suletutid. Üks on kollakat värvi kana, kel hallid täpid. Lisaks must ja pruun lind," loetles Jakobson.

Sulelised tunnevad end hästi, juba eelmisel aastal valminud kuudil on luuk lahti ning niimoodi saavad nad siblida liivakastis ja jalutada laste vahel aiaalal.

Kuigi lapsi, kes kanu imetleksid, palju pole, on lasteaiaõpetajal ka üks unistus. Tore üllatus oleks, kui kana tahaks hauduma minna ja lapsed näeksid sulepallidest tibusid.

Heidi Jakobson avaldas lootust, et kanad on lasteaias sügiseni. "Tahaksime, et oleks aasta läbi, aga meil pole kuuris voolu, kana tahab valgust saada."

Kauri lasteaias tegeldakse kanadega kolmandat aastat: esimesel aastal oli tibud, teist aastat on aga kanad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles