Lasterikkad pered saavad kauem kodutoetust taotleda

Inna Grünfeldt
Copy
KredExi logo.
KredExi logo. Foto: Kredex

KredEx pikendab madalama sissetulekuga lasterikastele peredele mõeldud kodutoetuse taotluste vastuvõtmist. Uueks taotluste esitamise lõpptähtajaks on 4. mai. 

KredEx pikendas taotlusvooru, kuna koroonapuhangu tõttu on taotlejatel senisest keerulisem taotlemiseks vajalikke pakkumisi ja dokumente kokku saada.

Lasterikaste perede elamistingimuste parandamisse panustatakse tänavu üle 3 miljoni euro. Võrreldes varasemasega on kasvanud toetuse piirmäärad.

KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu sõnul otsustati taotlusvooru pikendada taotlejatelt tulnud tagasiside põhjal. "Selleks et lasterikastel peredel ei jääks sel raskel ajal taotlused esitamata, oleme otsustanud pikendada taotluste esitamise tähtaega kahe nädala võrra."

Võimalus oma elamistingimusi parandada on peredel, kus kasvab vähemalt kolm kuni 19-aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonna liikme kohta oli eelmisel aastal kuni 355 eurot kuus. 

Kui varem oli suurim toetussumma 8000 eurot ning teistkordsel taotlemisel 5000 eurot, siis alates sellest aastast tõsteti toetuse piirmäärasid. Nüüd on suurim toetussumma 10 000 eurot. 

Lisainfot tingimuste ja taotlemise kohta saab KredExi kodulehelt www.kredex.ee/kodutoetus.

KredExi kodutoetuse abil on kaheteistkümne aastaga parandatud enam kui 12 600 lapse elamistingimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles