Lääne-Virumaal on registreeritud 1939 töötut

Inna Grünfeldt
Copy
Viimastel nädalatel on töötute arv Eestis koroonaviiruse tagajärjel suurenenud.
Viimastel nädalatel on töötute arv Eestis koroonaviiruse tagajärjel suurenenud. Foto: Toomas Huik

Eesti Töötukassa andmetel on Lääne-Virumaal registreeritud 1939 töötut ja registreeritud töötuse määr on 7,7 protsenti. Nädal tagasi oli töötuid registreeritud 1841.

Eesti Töötukassa andmetel tõusis registreeritud töötute arv möödunud nädalal varasemast aeglasemalt, esitati ka vähem kollektiivse koondamise teateid. 12. aprilli seisuga oli töötuna arvel 44 821 inimest. Registreeritud töötuse määr on 6,9 protsenti. Töötute arv on nädalaga kasvanud 5 protsenti.

Lõppenud nädalal võeti töötuna arvele 2377 inimest. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga on töötuks registreerimine oluliselt laialdasem, kuid samal ajal on möödunud nädalal lisandunud uute töötute arv ligi 36 protsenti väiksem kui aprilli esimesel nädalal, mil võeti arvele üle 3709 töötu.

Eriolukorra kehtestamise algusest on töötuna arvele võetud 11 198 inimest ja registreeritud töötus on kasvanud 22 protsendi võrra. Kõige enam on uusi töötuid alates eriolukorra algusest lisandunud kaubanduse ja klienditeeninduse, ehituse ning toitlustuse, majutuse, ürituste korralduse tegevusaladelt.

Registreeritud töötus kasvas nädalaga peaaegu kõikides maakondades, erandiks oli Hiiumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles