Maaelufestival lükkub sügisesse ja tuleb koos maal elamise päevaga

Katrin Uuspõld
Copy
Maaelufestival lükkub 26. septembrile, mil on ühtlasi maal elamise päev.
Maaelufestival lükkub 26. septembrile, mil on ühtlasi maal elamise päev. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere valla traditsiooniline maaelufestival, mida seni on peetud lastekaitsepäevale lähimal laupäeval, lükkub tänavu suure tõenäosusega 30. mailt 26. septembrile, mil on kavas maal elamise päev. "On ebareaalne korraldada praeguses olukorras maaelufestivali, mida külastab tavaliselt mitu tuhat inimest," ütles Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

Küll valmistatakse juba praegu ette maal elamise päeva programmi. "Ootame maiks lugusid kogukondadest ja küladest, mida vahvat seal ette võetakse. Kui mullu olid fookuses persoonilood maale elama läinud peredest, siis tänavu ootame lugusid ja videoid kogukondade tegevustest ning valla osutatavate teenuste headest näidetest," rääkis Nõlvak.

Ta märkis, et Rakvere vallas on plaan sel aastal mitte hajutada ettevõtmisi mööda valda laiali, vaid teha kõik vallakeskuses, kus keskusehoone ümber on laat, koolimajja koondunud haridusteemad, vallamaja kõrval olevasse loodus- ja tehnikamajja valla noortekeskuste tegevused. "Kindlasti ootame maal elamise päevast ja maaelufestivalist osa võtma kõiki valla külasid ning valla ettevõtjaid. Maal elamise päeva esialgne programm valmib mai alguseks," lisas Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles