Rakvere kesklinn saab tasuta Wi-Fi võrgu

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere kesklinn muutub üha rohkem jalakäijasõbralikuks. Tulevikus saab seal nautida lisaks mõnusale jalutuskäigule korraliku juhtmevaba interneti võimalusi.
Rakvere kesklinn muutub üha rohkem jalakäijasõbralikuks. Tulevikus saab seal nautida lisaks mõnusale jalutuskäigule korraliku juhtmevaba interneti võimalusi. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavalitsus asub ette valmistama europrojekti WiFi4EU, et katta kogu kesklinn tasuta avaliku juhtmevaba interneti võrguga.

Algatuse raames antakse omavalitsustele Euroopa ­Komisjoni rahastatavad garantiikirjad, et siis rajada vastavaid teenusepakkujaid kasutades keskustesse avalikud Wi-Fi levialad.

Rakvere linnale eraldatud garantiikirja väärtus on 15 000 eurot ja avalikul konkursil valiti Wi-Fi maakonnakeskusse paigaldajaks aktsiaselts Datel.

Rakvere abilinnapea Andres Jaadla märkis, et interneti kättesaadavus on linlastele oluline. Seda nii praegusel kriisiajal kui ka edaspidi.

Tema sõnul rahastatakse projekti kaudu ligikaudu 9000 omavalitsust üle kogu Euroopa.

“Rahastuse toel saavad omavalitsused paigaldada tasuta internetiühenduse kohalike elanike ja turistide või külastajate jaoks,” lisas ta.

Avaliku Wi-Fi võrguga kaetav piirkond hõlmab Rakveres Pika tänava kuni Kolmainu kirikuni, Parkali tänava ja Keskväljaku ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles