Rakveres püütakse abistada linna eakaid nendega telefonitsi kontakti võttes (2)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Koroonakriisi ajal on Rakvere linnavalitsus oma esindajate kaudu telefonitsi kontakteerunud vanemaealiste linnaelanikega, et üles leida abivajajad. Foto on illustratiivne.
Koroonakriisi ajal on Rakvere linnavalitsus oma esindajate kaudu telefonitsi kontakteerunud vanemaealiste linnaelanikega, et üles leida abivajajad. Foto on illustratiivne. Foto: Aivar Aotäht

Koroonaviiruse leviku ajal püütakse rohkem tähelepanu pöörata eakatele. Rakvere linnavalitsuses on otsustatud telefonitsi ühendust võtta vanemaealiste linnaelanikega, et üles leida abivajajad.

Helistamist alustati üksikutest üle 90-aastastest eakatest. Ühendust võetakse ka inimestega, kel vanust üle 60 aasta ja kes elavad üksinda. Helistatakse enam kui tuhandele inimesele.

Rakvere linnapea Triin Varek rääkis, et on uuritud, kuidas eakatel läheb, kas on vaja käia toidupoes, küsitakse ka enesetunde kohta.

Tagasiside ettevõtmisele on olnud positiivne. “Meile on saabunud südamlikud tänukirjad, kus inimesed on tänanud hoolivuse eest,” lausus linnapea.

Triin Varek sõnas, et inimesed on siiski optimistlikud, nurinat on vähe.

“Paljud ütlevad, et sõja olen üle elanud, mis see viirus siis ära ei ole. Öeldakse, et loetakse, kootakse. Ilmselgelt tuntakse puudust lähedastest,” tegi linnapea kokkuvõtte.

Kuna eakad linlased on siiski kurtnud, et tunnevad end üksinda, on plaan hakata telefonitsi pakkuma ka hingehoidu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles