Rakvere linnavalitsus asub välja töötama kaasava valitsemise tegevuskava

Andres Pulver
Copy
Rakvere linnavalitsus tahab inimesi otsustusprotsessi kaasata.
Rakvere linnavalitsus tahab inimesi otsustusprotsessi kaasata. Foto: Meelis Meilbaum

Tagamaks elanike rahulolu, tõstmaks usaldust kohalike institutsioonide vastu ja muutmaks Rakvere linna pakutavad teenused kodanikukesksemaks, on tähtis luua ühtsed põhimõtted, kuidas kohalikke elanikke ning kogukondi paremini ja tõhusamalt kaasata.

Rakvere abilinnapea Andres Jaadla sõnul on inimeste kaasamine omavalitsuse otsustusprotsessidesse demokraatlike ühiskondade põhiline alustala.

"Kuigi tavapärane kaasarääkimine linna- ja ühiskonnaelu korraldamises toimub läbi korraliste valimiste, kus inimesed valivad esindatuse linnavolikogus, on avalike teenuste kasv ning uued digilahendused teinud inimeste järjepideva kaasamise olulisemaks ning varasemast lihtsamaks. Siinjuures on oluline roll ka eri ühiskonnagruppidel, kelle koostöö kohaliku omavalitsusega aitab tagada sidusama ja kaasatuma linnakogukonna ja aitab nii kohalikul omavalitsusel jõuda huvigruppideni kui ka vastupidi, mis toob uusi mõtteid omavalitsuse otsustusringi " lisas Jaadla.

Abilinnapea sõnul on tähtis, et linnale olulise arengudokumendi koostamiseks on kaasatud projektidest lisavahendeid. 

Rakvere linnavalitsus finantseerib kaasava valitsemise tegevuskava väljatöötamist riigi tugiteenuste keskuse vahendusel projekti "Kaasava valitsemise põhimõtete rakendamine Rakveres" kaudu. Rakvere linna kaasava valitsemise tegevuskava valmib koosöös DD Startlabi ja Aestia Koolitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles