Koolielu huvitavamaks: Kunda ja Vasta kooli lisandus hulgaliselt põnevaid õppevahendeid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Vasta kool ja Kunda ühisgümnaasium said hariduslike erivajadustega õpilaste tarvis juurde nüüdisaegseid õppevahendeid. Foto on illustratiivne.
Vasta kool ja Kunda ühisgümnaasium said hariduslike erivajadustega õpilaste tarvis juurde nüüdisaegseid õppevahendeid. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Selle kuu alguses jõudsid Kunda ühisgümnaasiumi ja Vasta kooli hariduslike erivajadustega (HEV) õpilastele mõeldud nüüdisaegsed ja nende eripärale vastavad õppevahendid ja inventar.

Klassiruumidesse paigaldati teisaldatavad kergvaheseinad ning tänapäevased IT-vahendite komplektid õppevahendite valmistamiseks ja õppetöö korraldamiseks. Saadi interaktiivsed tahvlisüsteemid, süle- ja tahvelarvutid, ühekohalised reguleeritavad lauad ja toolid.

Vasta kooli jõudsid muu hulgas trenažöör ja vesikäi ning Kunda ühisgümnaasiumi teisaldatavad korktahvlid.

Viru-Nigula valla haridusjuht Merike Trumm rääkis, et õppevahendite valikul lähtuti projekti eesmärgist tagada HEV-laste võimalikult parem integratsioon tavaõppesse.

“Olen veendunud, et uute õppevahendite kasutuselevõtuga muutub meie laste õpikeskkond märgatavalt mitmekülgsemaks. Õppetundidesse on võimalik lõimida eri digivahendite kasutamist, liikumisvahendid rikastavad õppetegevusevahelist aega,” ütles Trumm.

Ta lisas, et tunneb heameelt muusikaseinast, mis annab võimaluse musitseerida eri pillidega või luua klassis lausa väike pillirühm.

“Kindlasti süveneb koostegemise rõõm veelgi, kui kõike seda jagada tavaklassi lastega,” lausus Trumm.

Kaasava hariduse kontekstis on Vasta koolis ja Kunda ühisgümnaasiumis ligikaudu üks kolmandik lastest niisugused, kes vajavad hariduse omandamisel tugimeetmeid.

Projektitoetus summas 36 099,37 eurot eraldati Euroopa Liidu vahenditest, projekti maksumus oli 43 330,8 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles