Suurem osa Rakvere kodutute varjupaiga kundedest leidis ulualuse Kohtla-Järvel

Virumaa Teataja
Copy
Rakvere kodutute varjupaigas valitseb praegu vaikus, sest see on nakkusohu vältimiseks ajutiselt suletud.
Rakvere kodutute varjupaigas valitseb praegu vaikus, sest see on nakkusohu vältimiseks ajutiselt suletud. Foto: Meelis Meilbaum

​Rakvere linn peatas selle kuu alguses ajutiselt kodutute varjupaiga teenuse osutamise ja suunas viis peavarju vajanud meest Kohtla-Järve hooldekodusse, kus nad viibivad koos teistega isolatsiooni tingimustes.

Rakvere sotsiaalkeskuse direktor Mairi Leemets lausus, et linnavalitsus pikendas maakonnakeskuses esialgu kaheks nädalaks peatatud kodututele teenuse osutamise tähtaega esmaspäeval veel kahe nädala võrra, 27. aprillini. “Panime varjupaiga kinni, koristasime ja desinfitseerisime, et vältida nakkusohtu,” lausus ta.

Kodutute varjupaik suleti Rakveres põhjusel, et seal puudub klientide üksteisest eraldamise võimalus, mistõttu eksisteeris seal reaalne oht viirusega nakatuda.

Rakveresse jäid varjupaigateenuse peatamise ajaks paar kodutut, kellel on linnas sugulasi ja seetõttu koht, kus ajutiselt olla. Sotsiaalkeskuse direktori sõnul on Kohtla-Järvel viibivad mehed sealse eluga rahul ja neilt saadud tagasiside hea. Rakveresse jäänutega trehvavad sotsiaaltöötajad aeg-ajalt linna vahel ning hoiavad neil koostöös korrakaitsjatega silma peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles