Eriolukorra alguskuul sõlmiti kuus abielu ja lahutati viis paari

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Märtsis pandi Rakvere linnavalitsuses abielusõrmused sõrme kuuele paarile. Vaimulik laulatas ühe paari, notarid märtsis aga abielusid ei sõlminud. Foto on illustratiivne.
Märtsis pandi Rakvere linnavalitsuses abielusõrmused sõrme kuuele paarile. Vaimulik laulatas ühe paari, notarid märtsis aga abielusid ei sõlminud. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Eriolukord on toonud kaasa ka muudatused abiellumiste ja abielulahutuste statistikas. Märtsis sõlmiti Rakvere linnavalitsuses kuus abielu, vaimulik laulatas ühe paari, notarid märtsis aga abielusid ei vormistanud.

Abielulahutusi oli viis. Hoolimata talvekuust – veebruarist – ütles Rakvere linnavalitsuse valges saalis üksteisele jah-sõna lausa 18 paari. Oma osa oli loomulikult ka kahel maagilisel kuupäeval. Nii oligi enamik pulmadest jaotunud kahele päevale: 14.02.2020 abiellus neli ning 20.02.2020 üheksa paari. Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametnik Terje Pärnasalu ütles, et esimesed aprillikuus abiellujad on oma jah-sõna juba öelnud. “Lisaks ootame aprillikuus abielluma veel nelja paari,” rääkis ta ja lisas, et abiellujaid on kevadekuu kohta vähe ja see on seotud koroonaviiruse levikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles