Aasta õpetaja kandidaate saab esitada järgmise nädala lõpuni

Andres Pulver
Copy
Aasta õpetaja auhinnagala "Eestimaa õpib ja tänab".
Aasta õpetaja auhinnagala "Eestimaa õpib ja tänab". Foto: Margus Ansu

Kuni pühapäeva, 26. aprillini on võimalik esitada aasta õpetaja konkursile tunnustamiseks haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Sel aastal määratakse esimest korda riiklik haridustöötaja elutööpreemia senise ühe asemel kuni kolmele inimesele ning riiklik hariduspreemia ka huvialaõpetajale.

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi sõnul on õpetajaamet üha populaarsem ja seda väärtustatakse. "Täna mõistab iga lapsevanem, kui olulist tööd teevad meie õpetajad. Ei piisa pelgalt teadmiste olemasolust, õpetaja peab oskama neid igale õppurile sobival viisil edasi anda. Õpetaja on juht ja liider, õpetajaamet on üks olulisemaid ja vastusrikkamaid ameteid ühiskonnas."

Kandidaate on võimalik esitada lisaks haridustöötaja elutööpreemia kategooriale kaheteistkümnes kategoorias, need on lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, klassijuhataja, põhikooli aineõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, kutseõpetaja, tugispetsialisti, huvialaõpetaja, õppejõu, õppeasutuse juhi, hariduse sõbra ja haridusteo kategooria.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asub tööle riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad.

Auhinnad antakse välja 3. oktoobril Alexela kontserdimajas toimuval aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles