Viru maleva töötajad toetasid toidupanka

Andres Pulver
Copy
Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ja Rakvere toidupanga juht Pille-Ruth Kukemilk.
Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ja Rakvere toidupanga juht Pille-Ruth Kukemilk. Foto: Seidi Lamus-Tšistotin

Kaitseliidu Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu kutsus staabitöötajaid üles koguma toidupangale annetusi. Nädalaga said malevlased kokku märkimisväärse summa, mille eest ostetud toidukaup ja isikukaitsevahendid täna Rakvere toidupangale üle anti.

"Olen uhke, et meie inimesed selle üleskutsega kaasa tulid. Staabitöötajad on enamik kodukontorites, kuid see ei takistanud raha kogumist," sõnas maleva pealik. Samuti kutsus Viru malev sotsiaalmeedia kaudu vabatahtlikke kaitseliitlasi tegema toidupangale pangaülekandega annetusi.

Rakvere toidupanga vabatahtlik juht Pille-Ruth Kukemilk sõnas, et igast väiksest abist on hetkel kasu. "Väikestest asjadest saab üks suur asi. Millal muidu me üksteist aitame kui mitte praegu?" kõneles ta.

Kui varem oli toidupanga tegevus rohkem keskendunud Rakvere linnale, siis eriolukorra kehtestamisest alates on see laienenud kogu maakonnale. Samas on toidupangast abisaajate järjekorrad veninud pikaks – inimestel palutakse tulla alles mitme nädala pärast, sest toitu jagamiseks lihtsalt ei jätku.

"Paljudele lastele oli kooli- ja lasteaiatoit ainsaks soojaks söögikorraks päevas ning just neile mõeldes seda projekti vedama hakkasime. Loodan, et ka kõik teised Kaitseliidu malevad tulevad kaasa ja toetavad oma piirkonna toidupanka," lausus kolonelleitnant Ainsalu.

Kaitseliidu vabatahtlikud on toidupangale abiks olnud eriolukorra kehtestamise algusest peale.

Eriolukorra tõttu ei toimu tavapäraseid ostukeskuste kogumiskampaaniaid, kuid rahalise panuse saab ikka teele panna. Pangaülekandega maksmiseks tuleb märkida annetuse saajaks SA Eesti-Hollandi Heategevusfond (Eesti Toidupank) ja selgituse reale kirjutada "Annetus", konto number on EE982200221049027713.

Kui on soov, et annetus läheks piirkondlikule toidupangale, tuleb makse selgituseks märkida toidupanga nimi, näiteks Rakvere toidupank.

Annetuskeskkonnas "Ma armastan aidata" saab toidupanga tegevust toetada nii ühekordse annetusega kui ka regulaarsete annetustega, kui hakata toidupanga püsiannetajaks.

Avatud on annetustelefonid. Kui helistada numbril 9009005, läheb annetuseks 2 eurot, numbril 9009010 helistades 8 eurot. Annetada saavad kõik Telia, Elisa ja Tele2 kliendid. Operaatorid vahendavad toidupangale teenust tasuta. Annetus läheb arvesse siis, kui kõne kestab vähemalt 10 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles