Kevadtalguid tehakse ühe- ja kahekaupa

Katrin Uuspõld
Copy
Kui "saak" on Rakvere valla plogging'ulistel olnud suur, siis võivad nad kotid jätta teeserva ja teavitada valda, kes äraveo korraldab.
Kui "saak" on Rakvere valla plogging'ulistel olnud suur, siis võivad nad kotid jätta teeserva ja teavitada valda, kes äraveo korraldab. Foto: Marko Saarm

Kui Rakvere linnas on Marika Kundla eestvedamisel käinud plogging’u grupp regulaarselt koos juba mõnda aega, siis nüüd on samasugune rühmitus tegevust alustanud ka Rakvere vallas – küll pisut teistel põhimõtetel.

Rakvere valla heakorraspetsialist Maia Simkin ütles, et on plogging’u grupi loomise mõtet mõlgutanud juba aasta aega. “Kuid koroona pani nüüd asjad paika. On selge, et ühiseid koristustalguid tänavu ei tule, aga inimesed käivad ikka väljas jalutamas, järgivad 2+2-reeglit ja nii ei ole raske ka teele jäävat prügi üles korjata,” ütles Simkin.

Ettevõtmine on kenasti käima läinud: inimesed korjavad jalutades prahti, ning kui seda on suurem kogus, annavad vallavalitsusele teada, kuhu prügikotid on jäetud, misjärel vallavalitsus korraldab nende kokkukorjamise ja jäätmejaama viimise. “Eks on ka näpuga näitajaid, kes ise ei korja, aga annavad teada, kus prügi vedeleb. Aga ka see on vajalik info,” lisas Simkin.

Facebookis loodud grupiga Plogging Rakvere Vald on liitunud 60 inimese ringis.

Küll on jätkuvalt mureks Tõrma kalmistu heakord. “Paljud inimesed arvavad jätkuvalt, et kalmistu prügikastid on võimalus oma koduse prügi toomiseks, aga nii see siiski ei ole,” nentis Maia Simkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles