Autovedajate president: valitsusel puudub selge kriisist väljumise plaan

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Sander Ilvest

Eilse Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu videokoosoleku aruteluteemad olid loomulikult seotud koroonaviirusega. Koosolekul andis ülevaate kriisist, meetmetest, olukorrast ja edasistest plaanidest sotsiaalminister Tanel Kiik.

Volikogu liikmena koosolekul osalenud Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) president, Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ütles, et minister Kiige jutust tuli välja, et vabariigi valitsusel puudub praegu selge kriisist väljumise plaan. "Tegeletakse pigem juba oma erakonna poliitikatega," märkis Vallbaum.

Vallbaumi sõnul oli tal ka kummaline kuulda, et sotsiaalminister ei pea maskide olemasolu võtmeteemaks ning ei näe riigi rolli selles, et majanduse avamiseks oleks neid jagatud teenindussektorile. "Selle teemaga peaks valitsuse tasandil tegelema," lausus Vallbaum.

Autovedajate juhtina tõstis ta transpordisektorit silmas pidades üles praegusel ajal viis olulisemat teemat. Einar Vallbaum sõnas, et kui tööstussektor hakkab kukkuma, mõjutab see ka transporditöötajaid. Diislikütuse hinnad hakkavad aktsiisi languse tõttu stabiliseeruma ning seoses sellega kutsus assotsiatsiooni president kõiki üles kasutama rohkem Eesti vedajaid. "Klientide vähesuse pärast on hädas ka bussitransport. Kõige suuremas hädas on need autovedajad, kes on seotud kõige tugevamalt pihta saanud sektoritega. Rahvusvaheline konkurents on jätkuvalt kõrge," loetles Vallbaum.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhtorgan on üldkoosolekul kolmeks aastaks valitav laiapõhjaline volikogu, mis koosneb 15 erialaliidu ja 15 ettevõtte esindajatest. Volikogu koguneb kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles