Piltuudis: Rakveres algab koroonaviiruse laiendatud testimine

Copy
Täna hakkab Rakvere spordikeskuse kõrval parklas tööle drive-in-testimispunkt.
Täna hakkab Rakvere spordikeskuse kõrval parklas tööle drive-in-testimispunkt. Foto: Ain Liiva

Täna pärastlõunal hakkab Rakvere spordikeskuse kõrval parklas tööle drive-in-testimispunkt, kus võetakse perearsti saatekirjaga inimestelt COVID-19 proove.

Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik rääkis, et proove võetakse kolmel päeval nädalas. "Täna kella 14–18 on testimispunkt avatud," sõnas Allik. 

Ta lisas, et testimise koha lahtiolek sõltub vajadusest. "Esialgu plaanime testida inimesi teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval. Aga oleme graafiku osas paindlikud ja see sõltub saabunud saatekirjadest," lausus Allik.

Testimisele tulek käib nii, et kui inimene saab perearstilt saatekirja, helistab talle testimise kõnekeskus ja temaga lepitakse kokku koroonaproovi aeg.  

"Peale proovi andmist võetakse järgmisel päeval inimesega ühendust ja antakse teada tulemus. Proovi andja näeb oma tulemust ka digilugu.ee keskkonnast ning selle edastame ka saatekirja teinud arstile ja terviseametisse," selgitas Allik.

Medicumi juhatuse esimees lisas, et Lääne-Virumaal jätkatakse ka kodus testimise pakkumist. See on mõeldud neile, kel puudub näiteks tervislikel põhjustel võimalus ise autoga mobiilsesse proovivõtukohta tulla.

Testimispunkt asub Rakvere spordikeskuse kõrval parklas. Proov võetakse vaid autos olevalt inimeselt ja lahtise autoakna kaudu.

Autod saavad testimisalale sõita Kastani puiesteelt ning sealt väljuda Spordi tänava kaudu. Testimisala on piiratud aiaga ning valvet peab ja inimeste liikumist korraldab Kaitseliidu Viru malev.

Seni oli koroonatestide tegemise drive-in-võimalus kaheksas suuremas linnas, nüüd on lisandunud peale Rakvere veel Paide, Jõgeva, Valga ja Haapsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles