Ligi poolsada ajateenijat tegi Tapa linnakus liiklusteooria eksami

BNS
Copy
Ligi poolsada ajateenijat tegi Tapa linnakus liiklusteooria eksami. Foto on illustratiivne.
Ligi poolsada ajateenijat tegi Tapa linnakus liiklusteooria eksami. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Ligi viiskümmend 1. jalaväebrigaadi sõdurit said neljapäeval võimaluse testida omandatud teoreetilisi teadmisi maanteeameti C-kategooria teooriaeksamil.

Eksam toimus Tapa linnaku desinfitseeritud õppeklassis, kus eksamineerija ning eksamineeritavate vahed oli vähemalt kaks meetrit, kõik klassis viibinud inimesed kasutasid isikukaitsevahendeid ning pärast igat eksamit klass tuulutati, edastas kaitseväe peastaap.

"Kui ka meie oleksime pidanud lubade tegemise pausile panema, oleks nii juulikutse kui ka oktoobrikutse väljaõpe päris korralikult raskendatud. Aga riik on meile vastu tulnud, täna on eksamineerijad kohal ning nüüd on kõik õppijate enda teha," ütles autojuhtide kursuse ülem leitnant Martin Holm. 

Kokku alustas märtsis autojuhikursusel teadmiste ja oskuste omandamist üle 60 ajateenija, kes lisaks C-kategooriale saavad vastavalt ametikohale kas haagise-, traktori- või bussiload.

"Eriolukorras on vormikandjad meie ainukesed kontaktsed õpilased. Et võimalikud riskid maandada, käituvad sõiduõpetajad väga vastutustundlikult – nagu ka tegevväelased liiguvad nad vaid marsruudil Tapa linnak – kodu, lisaks kasutavad isikukaitsevahendeid nii sõdurid kui ka sõiduõpetajad, kes peale igat sõitu desinfitseerivad kõik katsutavad pinnad ning tuulutavad sõidukeid," selgitas Tapa Autokooli juhatuse liige Neeme Külmallik sõiduoskuste õpetamise erisuse eriolukorra tingimustes.

Kokku koolitab 1. jalaväebrigaad aastas üle 500 autojuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles